Yoga en Pilates

In de lessen yoga en Pilates staat bewust bewegen centraal. Probeer het eens uit wat het voor je doet om in je lichaam aanwezig te zijn en bewust te werken aan soepelheid en kracht. Weet je niet welke les je kiest? Probeer het uit met een proefabonnement.

Yoga

yoga-boothoudingIn yoga gebruik je alle spieren van je lichaam heel bewust en kun je spanningen in je lichaam gaan loslaten. Door yoga ontwikkel je kracht, flexibiliteit en vitaliteit. De lessen op maandagavond en zaterdagochtend zijn voor alle niveau’s, maar zijn ook conditioneel intensief. De les Yin yoga op dinsdagavond is een rustiger vorm, met aan het eind van de les een kwartier meditatie. De les Stretch & Relax is gericht op ademhaling en ontspanning.

Pilates

Pilates-schuinebuikspierenPilates is een bewegingsmethode ontwikkeld door de legendarische Jospeh Pilates. De oefeningen op de mat versterken de dieper liggende spieren van de romp. Sterke rompspieren zorgen voor een goede houding en een gezonde rug. Docent is Annette, gecertificeerd bij Stott Pilates®. Stott Pilates® is wereldwijd erkend en een, volgens de huidige wetenschappen onderbouwde, benadering van de authentieke methode. Stott Pilates® is gebaseerd op vijf basisprincipes. Deze basisprincipes zorgen ervoor dat je lichaam zijn natuurlijke positie aanneemt en je je stabilisatiespieren gebruikt om in deze positie te blijven. We werken ook met de ademhaling. De oefeningen worden heel bewust en geconcentreerd uitgevoerd. Bij bepaalde klachten geeft de docent je een aanpassing. Pilates kan helpen bij diverse fysieke klachten, vraag wel eerst medisch advies bij klachten. Het is mogelijk ook een individuele les te volgen op afspraak.