lezing ayurvedische lichaamsreiniging

Lezing over lichaamsreiniging met Mario van den Bree, Zaterdag 15 februari 2019, 12.30 – 15.00 uur

Mario vertelt over hoe je je lichaam kunt reinigen. Hij heeft 10 jaar ervaring met het begeleiden en ondergaan van lichaamsreinigingen. De langste reiniging waarin hij een groep in India begeleidde duurde 30 dagen. Hij onderging deze reiniging ook zelf. Voor hem is het noodzaak om op deze manier met zijn lichaam om te gaan: het geeft vitaliteit van lichaam, geest en het energetische lichaam.
Of je nu een korte (bv een leverreiniging van 4 dagen) of een langere lichaamsreiniging ondergaat: het is van belang om dit proces op een zorgvuldige en schematische manier te ondergaan. De reinigingen zoals Mario deze benadert zijn gestoeld op de ayurveda, hedendaagse wetenschappelijke fysiologische kennis en de ervaringen die hij door de jaren heen heeft opgedaan.
In de introductielezing geeft Mario een beeld van wat je van een leverreiniging kunt verwachten (korte reiniging) en vertelt hij wat een reiniging voor lichaam en geest doet. Mario geeft binnen deze lezing ook een aantal oefeningen, zodat je een inzicht kunt ervaringen gerelateerd aan de reiniging.
Na de lezing is het mogelijk om te vervolgen met een dagworkshop of een volledig begeleide reiniging van 4 dagen. In de workshop leer je hoe je zelf schematisch door een korte reiniging kunt gaan.

‘Gezondheid en vitaliteit zijn voor mij altijd belangrijk geweest, echter 3 jaar geleden bemerkte ik na een scheiding, hard werken en veel ballen in de lucht houden dat ik moe was en bezorgder dan ik zou willen.

Ik besloot tot ommekeer en begon met een paar keer per week yoga en pilates bij Present Movement. Al snel werd ik sterker, blijer, meer ontspannen en veerkrachtig: Wow!

Vervolgens liet Mario, mijn huidige partner, mij kennis maken met de principes van de Ayurveda: ik ging anders eten en drinken en onderging lichaamsreinigingen.

Een reiniging vraagt zorg, tijd en aandacht. Alleen dat al, was een veranderende stap voor mij! Ook vond ik het spannend om me eraan over te geven, maar zowel in lichaam, ziel en geest kwam beweging en schoonde er veel op. Wat een bijzondere beleving! Tot nu toe heb ik door elke reiniging veel oude rotzooi kunnen loslaten in mijn lijf en geest (Tranen schonen de ziel gelukkig!). Erna voel ik me zeer helder, gezond en vol energie.

Ik ben vaak verbaasd: ik voel me sinds mijn nieuwe levensstijl 10 jaar jonger: mooier, sprankelender en vitaal!’

Sonja Hopmans, 45 jaar

Kosten 10,-, meld je aan via een mailtje naar yogapilatesgouda@live.nl of kijk op sonjahopmans.nl

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.