lezing ayurvedische lichaamsreiniging

Lezing over lichaamsreiniging met Mario van den Bree, Zaterdag 15 februari 2019, 12.30 – 15.00 uur

Mario vertelt over hoe je je lichaam kunt reinigen. Hij heeft 10 jaar ervaring met het begeleiden en ondergaan van lichaamsreinigingen. De langste reiniging waarin hij een groep in India begeleidde duurde 30 dagen. Hij onderging deze reiniging ook zelf. Voor hem is het noodzaak om op deze manier met zijn lichaam om te gaan: het geeft vitaliteit van lichaam, geest en het energetische lichaam.
Of je nu een korte (bv een leverreiniging van 4 dagen) of een langere lichaamsreiniging ondergaat: het is van belang om dit proces op een zorgvuldige en schematische manier te ondergaan. De reinigingen zoals Mario deze benadert zijn gestoeld op de ayurveda, hedendaagse wetenschappelijke fysiologische kennis en de ervaringen die hij door de jaren heen heeft opgedaan.
In de introductielezing geeft Mario een beeld van wat je van een leverreiniging kunt verwachten (korte reiniging) en vertelt hij wat een reiniging voor lichaam en geest doet. Mario geeft binnen deze lezing ook een aantal oefeningen, zodat je een inzicht kunt ervaringen gerelateerd aan de reiniging.
Na de lezing is het mogelijk om te vervolgen met een dagworkshop of een volledig begeleide reiniging van 4 dagen. In de workshop leer je hoe je zelf schematisch door een korte reiniging kunt gaan.

‘Gezondheid en vitaliteit zijn voor mij altijd belangrijk geweest, echter 3 jaar geleden bemerkte ik na een scheiding, hard werken en veel ballen in de lucht houden dat ik moe was en bezorgder dan ik zou willen.

Ik besloot tot ommekeer en begon met een paar keer per week yoga en pilates bij Present Movement. Al snel werd ik sterker, blijer, meer ontspannen en veerkrachtig: Wow!

Vervolgens liet Mario, mijn huidige partner, mij kennis maken met de principes van de Ayurveda: ik ging anders eten en drinken en onderging lichaamsreinigingen.

Een reiniging vraagt zorg, tijd en aandacht. Alleen dat al, was een veranderende stap voor mij! Ook vond ik het spannend om me eraan over te geven, maar zowel in lichaam, ziel en geest kwam beweging en schoonde er veel op. Wat een bijzondere beleving! Tot nu toe heb ik door elke reiniging veel oude rotzooi kunnen loslaten in mijn lijf en geest (Tranen schonen de ziel gelukkig!). Erna voel ik me zeer helder, gezond en vol energie.

Ik ben vaak verbaasd: ik voel me sinds mijn nieuwe levensstijl 10 jaar jonger: mooier, sprankelender en vitaal!’

Sonja Hopmans, 45 jaar

Kosten 10,-, meld je aan via een mailtje naar yogapilatesgouda@live.nl of kijk op sonjahopmans.nl

 

 

mini-retraite

Mini-retraite zaterdag 12 januari
Ervaar de rust en de stilte tijdens deze mini-retraite. Van 13.00 tot 16.00 uur geef ik yoga en meditatie, in stilte. Een mini-retraite werkt ontspannend en is goed tegen stress. Deze mini-retraite van 3 uur inclusief koffie/thee kost 17,50, of je kunt via momoyoga de meditatie-strippenkaart aanschaffen, dan betaal je met twee strippen van die kaart 16 euro. Meld je aan via momoyoga of stuur mij een mail.

Mindfulnesstraining start 8 september 2017

Wil jij bewuster leven, beter omgaan met stress en meer ontspanning? Mindfulness zou iets voor je kunnen zijn. In de 8-weekse mindfulnesstraining leer je aanwezig te zijn in het hier en nu. Je komt beter in contact met jezelf en voelt eerder hoe het echt met je gaat. Zodat je tijdig actie kunt ondernemen om stress de baas te blijven. Mindfulness is geschikt voor iedereen die bewuster wil leven. 

De training bestaat uit 8 wekelijkse sessies van 2,5 uur, en daarnaast een oefenmiddag.

Wil je meedoen? Dan kun je je aanmelden door een mail te sturen naar mindfulnessgouda@outlook.com. De trainer neemt dan contact op voor een intakegesprek.

De trainingen worden gegeven in De Verdieping, Thorbeckelaan 2 in Gouda.

Bij het trainingsgeld is inbegrepen:

– persoonlijk intakegesprek
– 8 bijeenkomsten van 2,5 uur
– oefenmiddag van 3 uur
– tussentijds gsprek met de trainer indien nodig
– trainingsboek met uitleg, oefeningen en theorie
– audiobestanden met oefeningen
– gebruik van materialen
– koffie en thee

Na de training is het mogelijk om in een groep te blijven oefenen.

Himalaya Vitality Day 22 oktober

Himalaya Vitality Day, doe je mee voor het goede doel?

Feeling good, doing great!
Werken aan je vitaliteit én ondersteuning aan het Sisters for Sisters project in Nepal, een mooie combinatie.
Vitaliteit past natuurlijk perfect bij de Himalaya Challenge die onze yoga leerling Yvette gaat doen  in november. Met die challenge haalt ze geld op voor beter onderwijs voor meisjes in Nepal. Jij kunt ook steunen door langs te komen op 22 oktober en mee te doen aan een of meerdere activiteiten. Wat kun je verwachten op 22 oktober?

9.00 – 10.15 uur Yoga les door Annette
10.30 – 11.30 uur Pilates les door Annette
12.15 – 13.15 uur Ayurvedische lunch door Anneke van Dosha
13.30 – 14.45 uur ‘Himalaya Challenge’ Yoga les door Annette
15.00 – 16.30 uur Workshop Mentale Veerkracht door vitaliteitscoach Jolanda van Castanea Coaching

Vanaf 10.30 uur kun je ook genieten van een 15 minuten durende TouchPro® stoelmassage, verzorgd door Anneke van Massagepraktijk Dosha. Perfect te combineren met een van de Yoga of Pilates lessen.

Je kunt uiteraard aan alles meedoen of een specifieke les volgen, die keuze laten we aan jou. Geef je op voor een of meerdere activiteiten door een mail te sturen naar yogapilatesgouda@live.nl.
1 activiteit kost 10,-, 3 voor 25,-.

Zien we je de 22e? Annette, Anneke, Jolanda & Yvette

 

weekend yoga & ayurveda in september

Ga je mee? Er zijn nog 3 plekken voor een heerlijk weekend met yoga & ayurveda. Yogalessen,mindfulness en een ayurvedische kookworkshop op een prachtige rustgevende locatie in de Brabantse Peel. Alle maaltijden zijn biologisch en ayurvedisch.

Thema van het weekend: Energiek en gezond de herfst in. Je leert over hoe ayurvedische voeding je kan helpen je in de herfst energiek te blijven voelen en fit te blijven. Docent is Anneke Strootman, de yoga en mindfulness worden verzorgd door Annette Kho.Ga je mee_

Aankomst vrijdag 16 september om 16.00 uur, vertrk zondagmiddag 18 september 16.00 uur.

De prijs per persoon op een twee-persoonskamer is 315,-. De eenpersoonskamers zijn inmiddels volgeboekt.

Mail als je mee wilt!

Verwenweekend Yoga & Ayurveda september

Ga je mee_Ga je mee?

Naar de Brabantse Peel, voor een heerlijk weekend met yoga, Pilates en mindfulness, volpension met ayurvedische maaltijden. Op een fijne rustgevende plek in Helenaveen.

Er zijn nog een paar twee-persoonskamers beschikbaar, het volledig verzorgde weekend kost 330,-. Van 16 – 18 september, aankomst vrijdagmiddag 16.00 uur, vertrek zondagmiddag 15.00 uur.

Stuur me een mail als je mee wilt, yogapilatesgouda@live.nl

 

Ouder & Kind Yoga workshop 21 mei 2016

Susan Boot komt weer een superleuke lenteworkshop geven. Kom samen met je kind, kleinkind, neefje of nichtje, en beleef samen een speels yoga-avontuur. Op zaterdagmiddag 21 mei van 13.15 – 14.30 uur, inloop met tekenen en kleuren vanaf 13.00 uur. Leeftijd is ongeveer 4-11 jaar. Ouder mag natuurlijk ook als het kind het leuk vindt! De prijs is 16,50 per koppel van een volwassene met kind, inclusief thee en limonade en wat lekkers. Kom je samen met een ander koppel, dan ontvangen jullie allebei 2,50 korting en is de prijs 14,50- per koppel van volwassene met kind. Dus neem je buurvrouw/man, vriendin/vriend of kennis met kind mee! Meld je aan via yogapilatesgouda@live.nl, we laten je dinsdag 17 mei weten of het door gaat.